Un nou cutremur a avut loc în Vrancea

Un nou cutremur a avut loc în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la ora locală 2:11, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pămîntului (INFP).

Seismul a avut loc la o adîncime de 75,1 kilometri, în apropierea următoarelor orașe: Odobești (43 kilometri), Onești (46 kilometri), Panciu (47 kilometri), Tîrgu Ocna (48 kilometri) și Slănic-Moldova (48 kilometri).

În luna noiembrie, în Romînia au avut loc 14 cutremure în zona seismică Vrancea și în zona Transilvaniei, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 grade pe Richter.

Luna trecută, în Romînia s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea avînd magnitudinea de 4,2 grade pe Richter. Primul cutremur s-a produs în data de 8 octombrie în județul Vrancea, la o adîncime de 132,2 kilometri, iar cel de-al doilea pe 28 octombrie, în județul Buzău, la adîncimea de 113,6 kilometri.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load