X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Începînd cu 1 decembrie, în Transnistria se va scumpi pîinea și făina

22 noi. 2017,, 17:51   Societate
5032 1

În cadrul ședinței comune de astăzi a autorităților autoproclamatei RMN cu producătorii de produse de panificație și patiserie, au fost prezentate noile prețuri plafon, care vor fi valabile pînă la 30 noiembrie 2018.

Potrivit șefului așa-numitului Minister al Dezvoltării Economice, majorarea prețurilor a fost condiționată de scumpirea grînelor, care a fost determinată, la rîndul său, de creșterea prețului carburanților și lubrifianților, semințelor și îngrășămintelor.

Principalii producători de făină au solicitat majorarea prețurilor, în medie, cu 20 la sută, iar întreprinderile de panificație au cerut majorarea prețurilor la pîine și franzele cu 20-50 de copeici pentru o unitate. Decizia de compromis a autorităților autoproclamate și producătorilor de produse de panificație și patiserie prevede majorarea prețurilor, însă într-o măsură mai mică decît cea solicitată de producători.

În final prețul plafon al fainei de grîu de calitate superioară a crescut cu 13,9 la sută, prețul fainei de calitatea I – cu 9 la sută, de calitatea a II-a – cu 7 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?