Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Un centru mobil de prevenire, donat poliției capitalei

22 noi. 2017,, 15:40   Capitala
2157 0

Poliția Capitalei are de astăzi un centrul mobil de prevenire și informare, notează NOI.md.

Centrul a fost donat de Ministerul Federal de Interne al Germaniei și este cel de-al treilea centru de acest gen, oferit forțelor de ordine în cadrul proiectului „Poliția și comunitatea”.

La evenimentul de transmitere oficială a centrului au participat reprezentanți ai Ambasadei Federale Germane la Chișinău, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, și șeful DP mun. Chișinău, Corneliu Groza.

Cu ajutorul centrului mobil de prevenire, poliția își propune să informeze cetățenii despre regulile simple de siguranță proprie și a bunurilor personale, astfel fiind prevenite infracțiuni precum pungășiile, furturile din locuințe și furturile din automobile, înșelăciunile și altele.

De asemenea, cu ajutorul centrului vor fi derulate diverse campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice privind adoptarea unei comportament precaut, prevenirea cazurilor de violență, abuzurilor sexuale, consumului excesiv de băuturi alcoolice, substanțe narcotice ș.a.


Parteneriatul cu Ambasada Germaniei, care are ca scop susținerea dezvoltării continue și consolidării capacităților profesionale ale poliției naționale, durează de mai bine de opt ani, valoarea proiectului fiind de 56 000 de euro.

Pînă în prezent, cu suportul german au fost realizate următoarele proiecte în domeniul prevenirii: procurarea centrului mobil de prevenire și informare a populației pentru Direcția generală securitate publică a IGP (2015); procurarea centrului mobil de prevenire și informare în domeniul siguranței rutiere pentru Inspectoratul Național de Patrulare (2016) și inaugurarea orășelului siguranța rutieră copii din or. Ungheni (2016).

Se preconizează ca pînă în anul 2020 să fie procurate alte cinci centre de prevenire și informare a cetățenilor condiționate de implementarea cu succes a centrelor donate anterior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?