Preşedintele stiri: 3600

Noul pachet alimentar nu ajunge încă la donatorii de sînge

22 noi. 2017,, 15:00   Societate
1867 0

Noul pachet alimentar pentru donatorii de sînge, aprobat de Guvern la sfîrșitul lunii august, va fi eliberat după epuizarea stocurilor, cel mai probabil deja în 2018.

Pachetul va conține mai multe alimente care să suplinească caloriile pierdute cu sîngele donat, ceea ce va ridica costul acestuia de la 50,9 lei la 100 de lei.

„Sîntem la etapa de achiziționare, am anunțat licitația, sperăm foarte mult ca cel tîrziu pe 15-25 decembrie să dispunem de aceste produse, iar după epuizarea stocurilor prezente donatorii vor primi seturile noi. Cu certitudine, la anul viitor oamenii deja vor primi seturile noi”, a declarat pentru IPN Svetlana Cebotari, șefa Centrului Național de Transfuzie a Sîngelui.

Actualmente, cei care donează sînge au parte de 250 ml. de suc, o conservă de lapte condensat, una de pateu din care și una cu pește în ulei.

Noul pachet alimentar va include un litru de suc fără adaos de zahăr, conserve din carne și pește. De asemenea, donatorii vor primi aproximativ 100 de grame de ciocolată, 400 de grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate. Setul va include și o conservă de legume.

Zilnic, la Centrul de Transfuzie a Sîngelui vin să doneze sînge în medie 200 de persoane, ceea ce ar însemna peste 6000 de donări lunar. Donările voluntare constituie 85%. Încă 15% sînt acoperite din contul donatorilor rude/prieteni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий