Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PCRM susține referendumul cu privire la anularea votului mixt

22 noi. 2017,, 13:40   Politică
4114 3

Comuniștii se vor alătura inițiativei societății civile cu privire la organizarea unui referendum național în problema sistemului mixt de vot, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PCRM, Vladimir Voronin, care s-a declarat ferm pentru revenirea la sistemul electoral proporțional, cel care a funcționat pînă acum în Moldova.

„Azi-mîine vom lua o decizie politică la acest subiect, dar vă spun din start că vom susține acest referendum și, împreună cu toții, vom colecta semnături pentru desfășurarea acestui referendum. Vom susține și vom face agitație electorală în favoarea revenirii la sistemul de vot proporțional, care a existat pînă acum. Ceea ce propun ei este un haos. Au văzut că nu pot cumpăra toată Moldova și vor acum să cumpere mandate în teritoriu”, a declarat Voronin.

Ieri un grup de reprezentanți ai societății civile au anunțat că vor iniția un referendum republican în vederea anulării sistemului electoral mixt, Potrivit lor, această inițiativă este una cetățenească, neafiliată politic și urmărește scopul de a anula modificările la Codul electoral adoptate în Parlament de către deputații democrați și cei socialiști. În urma acestor schimbări, alegerile parlamentare din 2018 se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt – 51 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 50 în circumscripții uninominale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?