Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Regiunea care obligă creştinii să înlocuiască icoanele cu portretul liderului

23 noi. 2017,, 01:30   Externe
4155 3

Credincioşii creştini s-au repezit să înlocuiască icoanele religioase din locuinţe cu postere care proslăvesc Partidul Comunist şi conducătorul acestuia; celor care au făcut acest lucru li s-a promis că vor scăpa de sărăcie.

Mii de creştini dintr-un sat extrem de sărac din Sud-Estul Chinei au înlocuit icoanele cu Iisus cu cele ale preşedintelui Xi Jinping; autorităţile au promis că dezvoltă pentru aceştia un program de ajutor şi încearcă, totodată, „să-i transforme pe credincioşii creştini în membri loiali ai partidului”.

Plasat la marginea lacului Poyang, cel mai mare lac cu apă dulce din China, provincia Yugan este cunoscută deopotrivă pentru nivelul de sărăcie extremă al locuitorilor, dar şi pentru procentul ridicat de creştini din această zonă, relatează SCMP. Peste 11% dintre cei 1 milion de locuitori sînt, conform statisticilor, sub limita de sărăcie extremă, iar 10% dintre locuitori sînt creştini.

Iar în timp ce oficialii locali dau asigurări că vor dubla eforturile pentru a combate sărăcia în regiune, locuitorilor li s-a spus clar să-şi scoată din locuinţe toate reprezentările religioase şi să le înlocuiască cu imagini ale lui Xi, idee care duce cu gîndul la practica larg răspîndită în trecut, cînd potretele cu Mao Zedong erau aproape nelipsite din locuinţele chinezilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?