X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Alte două persoane au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție

22 noi. 2017,, 10:38   Societate
3330 0

Două persoane au fost reținute de ofițerii DGT „Nord” a CNA și procurorii anticorupție în cadrul a două dosare intentate pe corupere pasivă și luare de mită.

Este vorba despre un executor judecătoresc și un evaluator. Cei doi ar fi încercat, contra unor sume de bani, să subevalueze și să lichideze la un preț diminuat mai multe bunuri sechestrate, transmite NOI.md

Potrivit materialelor primului dosar, executorul judecătoresc ar fi pretins prin estorcare 30 000 de lei pentru ca fiecare din cele 3 automobile sechestrate să fie scoase la licitație la un preț mai mic decît valoare reală, ca apoi să fie vîndute unor persoane indicate.

Astfel, sub controlul ofițerilor anticorupție, au fost transmise cîteva livrări de control sub formă de bani, ultima tranșă fiind de 15 000 de lei, drept urmare bănuitul a fost prins în flagrant delict.

În cazul evaluatorului, acesta ar fi luat 3 350 de lei mită pentru a subevalua cele trei mașini. Cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pînă la 10 de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.


Cauzele penale se află în gestiunea Serviciului „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?