X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Motivul pentru care dosarul Șor nu a ajuns încă la Curtea de Apel

21 noi. 2017,, 15:00   Politică
3554 0

Dosarul în care primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost condamnat pentru escrocherie și spălare de bani nu a ajuns încă la Curtea de Apel, scrie portalul anticorupție.md cu referire la declarațiile judecătorului Andrei Niculcea, care a examinat cauza.

Magistratul a declarat pentru sursa citată că dosarul nu a fost expediat instanței de apel, întrucît hotărîrea pronunțată de instanța de fond se află în proces de traducere.

„Da, dosarul este la mine. Nu l-am transmis încă la Curtea de Apel, pentru că a durat traducerea hotărîrii. Inculpatul nu cunoaște limba de stat și este o încălcare a drepturilor lui. Nu știu cînd va fi gata traducerea, pentru că nu mă ocup eu de ea. Cînd o vom avea, vom transmite dosarul mai departe”, a declarat Andrei Niculcea.

Menționăm că, acum o lună, într-un interviu acordat portalului NOI.md, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că dosarul Șor se află în procedură la Curtea de Apel Chișinău, dar nu Procuratura e responsabilă de expedierea materialelor, ci instanța de judecată. El a precizat atunci că va solicita instanței ierarhic superioare să fixeze cît mai curînd o ședință de judecată.

Ilan Șor a fost condamnat la sfîrșitul lunii iunie curent la șapte ani şi şase luni de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, de către Judecătoria Buiucani. Instanța a dispus atunci eliberarea lui Ilan Șor din arest, cu menținerea lui sub control judiciar pînă la pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivînd că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu de cinci miliarde de lei Băncii de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?