X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova a cerut excluderea de pe agenda ONU a subiectului privind retragerea trupelor ruse

21 noi. 2017,, 14:30   Politică
7047 9

La sfîrșitul lunii august curent, Republica Moldova s-a adresat Organizației Națiunilor Unite (ONU) cu solicitarea de a include subiectul privind retragerea forțelor de menținere a păcii ruse din regiunea transnistreană pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale. Ulterior, discutarea acestui subiect a fost anulată pentru luna octombrie.

ZdG a intrat în posesia unor documente care arată cum autoritățile R. Moldova spun una în declarații și semnează altceva în acte. Astfel, documentele arată că, la 20 octombrie curent, autoritățile R. Moldova au cerut ca subiectul privind retragerea trupelor militare rusești din regiunea transnistreană să NU fie inclus pe agenda ședinței ONU din 23.10.2017. Actul este semnat de reprezentantul permanent al R. Moldova la ONU, Victor Moraru.

În același context, se cere ca subiectul să fie amînat pentru o ședință ulterioară, fără a se preciza o dată anume, precum și ca solicitarea să fie adusă la cunoștință membrilor Comitetului General al ONU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?