X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Goncearova: Chișinăul trebuie să fie comun pentru toți, indiferent de opțiunea politică

21 noi. 2017,, 10:20   Capitala
4062 1

Indiferența și dezamăgirea i-a făcut pe locuitorii capitalei să nu participe le referendumul de revocare a primarului general, a declarat Olga Goncearova, fostă directoare a Biroului Relații Interetnice, intervievată de NOI.md.

Potrivit expertei, chișinăuienii s-au lăsat orbiți de factorul politic și, pe 19 noiembrie, au ales în defavoarea intereselor capitalei. În opinia ei, numărul celor nemulțumiți de modul în care este administrat orașul la ora actuală este mult mai mare decît ceea ce a arătat rezultatele referendumului.

„Societatea noastră este marcată de opinii contradictorii, este segregată politic. Cu părere de rău, atunci cînd vorbim despre viitorul Chișinăului, în primul rînd contează părerea politică, și după asta problemele, persoanele care locuiesc în Chișinău, și asta a fost evident. Sînt oameni care nu susțin PSRM și ei nu au venit la referendum doar din cauză că a fost organizat anume de acest partid. Părerea mea este că Chișinăul este comun pentru fiecare cetățean. Bineînțeles că sînt diferite opinii, cineva pro, altcineva contra, dar mai mulți oameni nu sînt satisfăcuți de activitatea lui Dorin Chirtoacă, însă, cu regret, la referendum acest lucru nu s-a văzut”, a remarcat Olga Goncearova.

O altă cauză a prezenței joase la vot, opinează experta, ține de indiferența celor veniți în capitală din alte localități. „În Chișinău acum locuiesc foarte multe persoane care nu sînt băștinașe, el sînt venite la studii sau lucrează aici temporar. Prin urmare, pentru ei Chișinăul nu este orașul la care țin, din care motiv și-au spus, probabil: «Faceți ce doriți, pentru mine nu contează soarta Chișinăului»”.

Fosta directoare BRI nu exclude că o parte dintre voturi ar fi fost fraudate. „Noi am trecut prin experiențe negative cînd cifrele la alegeri au fost furate sau sistemul electronic de numărare a voturilor a cedat. De aici putem să deducem că și ieri cîteva procente dintre voturi au fost furate. Sînt ferm convinsă că o analiză separată a datelor va scoate la iveală anumite momente problematice”, a punctat Goncearova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?