Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Consilieri CMC: Activitatea Consiliului este satisfăcătoare, deși putea fi mai bună

26 iul. 2013,, 16:40   Societate
3145 0
Foto: noi.md
În general, activitatea Consiliului Municipal Chișinău în prima jumătate a anului curent este satisfăcătoare. Aprecierea a fost făcută pentru NOI.md de către mai mulți consilieri din cadrul diferitelor fracțiuni municipale.

Consilierul liberal-democrat Ghenadie Ivașcenco a subliniat că activitatea Consiliului în această jumătate de an a fost una destul de controversată. „Pe de o parte, noi am avut o abordare foarte constructivă și, în rezultat, primarul Dorin Chirtoacă a primit resurse financiare fără precedent. Din alt punct de vedere, așa și n-au ajuns la Consiliu documentele de reformă privind transportul public, reforma organizatorică de debirocratizare a primăriei, reforma locativ-comunală și reforma de gestiune economică și atragere a investițiilor”, a precizat Ghenadie Ivașcenco.

Consilierul democrat Valentin Guznac a calificat activitatea CMC drept una dificilă. ”Spre regret, nu am aprobat foarte multe proiecte investiționale, care ar fi fost necesare pentru dezvoltarea Chișinăului. Spre exemplu, proiecte ce țin de dezvoltarea infrastructurală a orașului, parcări multietajate, parcările neautorizate, rețelele inginerești, curățarea albiei rîului Bîc și altele. Activitatea CMC este satisfăcătoare, dar departe de a fi bună”, a spus Valentin Guznac.

Consilierul comunist Igor Lupulciuc a comunicat că, în acest an, activitatea CMC a fost mai puțin politizată. ”Sigur că ideal nu poate fi, pentru că sîntem din diferite formațiuni și fiecare are promisiunile sale electorale. Este mult loc de mai bine. Problema principală ține de conlucrarea dintre primarul general și Consiliul municipal. Noi sîntem două ramuri ale puterii locale, primarul ar trebui să înțeleagă lucrul acesta și să aibă o conlucrare mai serioasă”, a menționat Igor Lupulciuc.

Consilierul liberal Oleg Cernei a numit activitatea CMC drept una defectuoasă. ”Lupta crîncenă la nivel guvernamental și parlamentar s-a răsfrînt asupra activității CMC. Destrămarea AIE a dus la desființarea alianței democratice în CMC. Ca și restanțe, sînt nealegerea celor doi viceprimari, neaprobarea organigramei și statelor de personal, nepromovarea reformei instituționale, diferite tensiuni la nivelul politicii de cadre etc. De asemenea, la ultimele două ședințe s-a observat clar că există o majoritate pe interese în CMC. Este foarte clar că sînt promovate anumite interese meschine”, a declarat Oleg Cernei.

Consilierul independent Teodor Cîrnaț a afirmat că activitatea CMC a fost una activă, deși se putea mai bine. ”A fost activ pentru că au avut loc ședințe mai în fiecare lună. În cadrul acestora au fost aprobate peste 800 de proiecte de decizie. Asta înseamnă că randamentul CMC a fost la 80-100% în raport cu ceea ce noi trebuia să votăm. Dezavantajul activității CMC este că de multe ori s-au adoptat decizii care nu erau bine pregătite, care nu au fost susținute în cadrul unor comisii de specialitate”, a precizat Teodor Cîrnaț.

Ultima ședință a CMC s-a desfășurat ieri, 25 iulie.

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав