X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rezervația Țipova va fi mai pitorească datorită activiștilor de la „EcoDava” (VIDEO/FOTO)

21 noi. 2017,, 11:30   Societate
6262 2

În satul Țipova, raionul Rezina, au fost plantate o mie de puieți de arbori.

Evenimentul, la care au participat 180 de activiști și elevi ai gimnaziului din comuna Lalova, a fost organizat de Fundația pentru Dezvoltare Ecologică din Moldova „EcoDava”. Activiștii au fost susținuți de către Primăria Comunei Lalova, Inspecția Ecologică Rezina, Federația de Luptă Națională „Voievod” și gimnaziul local. La campania de plantare a puieților a mai participat și echipa de filmare a portalului NOI.md.

Acțiunea organizată de Fundația „EcoDava” și partenerii săi a fost una excepțională. În cadrul ei s-a reușit plantarea a o mie de puieți de copaci pe malurile ambelor pîraie ce trec de-a lungul cascadelor din rezervația Țipova. În al doilea rînd, organizatorii au reușit să adune un număr record de participanți. „Ni s-au alăturat 180 de participanți cărora le pasă de problemele de ecologizare a mediului. O mie de puieți au fost plantați prin eforturi comune, dar aceasta este doar o treime din ceea ce intenționăm să facem. Anul viitor vom planta aici încă două mii de puieți. Sperăm că o astfel de acțiune va deveni o tradiție și i se vor alătura participanți noi”, a spus președintele Fundației „EcoDava” într-un interviu oferit portalului NOI.md.

Inspecția ecologică Rezina a calificat acțiunea de plantare a puieților drept una foarte importantă pentru regiune. „Ceea ce au făcut băieții cu atît entuziasm va contribui la consolidarea solului din canion și a albiei pîraielor care trec în apropierea satului Horodiște din defileul renumitelor cascade. Acest lucru este foarte important, deoarece, anual, aici vin turiști din toate colțurile Moldovei și din străinătate, care, în cîțiva ani, vor vedea cascadele din Țipova sub un alt aspect. Este evident că nivelul culturii ecologice în rîndul elevilor care au participat la acțiune crește. Eforturile lor și entuziasmul organizatorilor vor contribui la creșterea unor arbori puternici, ceea ce va duce în mod natural la consolidarea ecosistemului acestui colț al naturii”, a menționat șeful interimar al Inspecției Ecologice Rezina, Grigore Carpov.


La acțiune au participat și vestiții sportivi ai Federației de Luptă Națională „Voevod”. Astfel, dublul campion mondial la arte marțiale mixte, discipolul Federației „Voievod” Nicolae Deleu a considerat că este o onoare să participe la acțiunea ecologică. „Acest loc este renumit pentru caracterul său pitoresc și nu poate fi lăsat fără spații verzi. Trebuie să avem grijă de natură chiar acum, pentru ca peste zece ani să ne mîndrim de faptul cît de frumos este aici. Neapărat voi reveni aici pentru a mai planta puieți”, le-a promis sportivul vizitatorilor portalului NOI.md.

Precizăm că acțiunea ecologică de plantare a o mie de puieți de copaci a avut loc la cascadele din apropierea satelor Țipova și Horodiște din raionul Rezina. Evenimentul a fost organizat de Fundația „EcoDava”, cu sprijinul companiei DAAC Hermes, Primăriei Comunei Lalova, Inspecției Ecologice Rezina, Federației de Luptă Națională „Voievod”, Gimnaziului comunei Lalova și altor organizații private care au donat puieții pentru plantare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?