Cheltuielile suportate de PSRM și PL la referendum

Cheltuielile suportate de PSRM și PL la referendum

Pe data de 19 noiembrie a avut loc referendumul cu privire la demisia primarului suspendat, Dorin Chirtoacă.

La urmele de vot s-au prezentat peste 17% de alegători, însă pentru validarea acestuia era necesară prezența a 33% din alegători.  

Singurele partide care s-au înscris în cursa electorală sînt Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal, primul promovînd desfășurarea referendumului iar cel de-al doilea boicotîndul. 

Potrivit raportului prezentat de PSRM în total partidul a cheltuit 2. 117. 530 de lei pentru cele patru săptămîni din campania electorală. Aproximativ două milioane au fost utilizate pentru publicitate – 1.912.599,29 de lei.

Același raport arată că pentru materialele promoționale au fost cheltuite puțin peste 30 de mii de lei, late 10 mii s-au folosit pentru transport, iar peste 160 de mii de lei au fost indicate la alte cheltuieli, dintre care majoritatea s-au folosit pentru materiale necesare referendumului la birou.

Partidul Liberal susține că a cheltuit în patru săptămîni de campanie 402.800 de lei. Iar, cei mai mulți bani au fost folosiți pentru publicitate, mai exact – 285.491,60 de lei. Spre deosebire de PSRM, liberalii au cheltuit 117.023,79 de lei pentru organizarea evenimentelor, iar alte peste 100 de mii de lei pentru standuri și afișe. Iar, la punctul alte cheltuieli au nota doar 284 de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load