Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce va face PSRM după referendumul de demitere a primarului capitalei

20 noi. 2017,, 16:00   Politică
6538 7

Partidul Socialiștilor (PSRM) a declarat că nu va renunța la lupta pentru a oferi o nouă șansă Chișinăului și locuitorilor capitalei care merită să trăiască într-un oraș modern și civilizat.

Socialiștii și-au exprimat regretul că, în urma eșecului înregistrat la referendumul din 19 noiembrie privind demisia primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost ratată șansa reală de a pune capăt haosului și incertitudinii din capitală, deschizînd calea legală pentru alegerea unui nou primar general, relatează NOI.md.

Într-o declarație remisă presei, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) le mulţumeşte locuitorilor municipiului Chişinău care au înţeles importanţa referendumului de duminică, 19 noiembrie 2017, şi au participat la el.

„Din păcate, şansa reală pe care am avut-o de a pune capăt stării de haos şi incertitudine din capitală prin demiterea lui Dorin Chirtoacă şi prin deschiderea căii legale spre alegerea unui nou primar a fost irosită. Iar responsabilitatea pentru aceasta, precum şi pentru consecinţele grave ce vor surveni revine partidelor ce au chemat oamenii să boicoteze referendumul. Abuzînd de încrederea unei importante părţi a locuitorilor municipiului Chişinău, aceste partide şi-au promovat propriile interese înguste, care ţin atît de primăria capitalei, cît şi de viitoarele alegeri parlamentare, dar mai ales de înţelegerile secrete pe care le au privind situaţia de după aceste alegeri”, se spune în declarație.

PSRM condamnă modul iresponsabil prin care partidele ce au chemat la boicotarea referendumului au manipulat şi au indus în eroare alegătorii. Or, urmarea directă a acţiunilor lor va fi degradarea continuă a situaţiei în Chişinău, distrugerea şi a ceea ce a mai rămas din capitala Republicii Moldova.


Totodată, PSRM anunţă că nu va renunţa la luptă „pentru a da o nouă şansă orașului Chişinău, locuitorilor capitalei, care, cu siguranţă, merită o viaţă mai bună într-un oraş modern şi civilizat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?