X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cauza morții băiatului, găsit în fîntînă, a fost stabilită

20 noi. 2017,, 15:45  
2160 0

Detalii cutremurătoare în cazul băieţelului de şapte ani din satul Verejeni, raionul Telenești, care a fost găsit mort într-o fîntînă. Acesta a dispărut ieri seară.

Căutările au început, după ce părinţii au alertat Poliţia. Potrivit informaţiilor preliminare, copilul a fost împușcat din imprudență de un prieten care are 14 ani. Corpul neînsufleţit a fost găsit de salvatori într-o fîntînă din apropierea casei adolescentului. Focul ar fi fost tras dintr-o armă de vînătoare care aparține tatălui minorului.

"Ajunşi la faţa locului am început căutările prin sat. În cele din urmă am decis ca să pompăm apa din fîntînile din prejma unde locuieşte şi în urma pompării a trei fîntînă care a fost pompată apa a fost găsit la o adîncime de 20 de metri", a menţionat Ion Vesca, şeful secţiei situaţii excepţionale Teleneşti.

Mama băiatului este în stare de şoc. Rudele îndurerate spun că l-au căutat disperaţi pe copil toată noaptea. Miercuri, băiatul ar fi împlinit opt ani.

"De unde puteam să ştim, ne-am uitat prin toate fîntînile. dar nu am văzut nimic. - Aţi căutat toată noaptea? – Pînă la 04:30".

"Mu se ducea cu străini, nu ieşea. Asta e toată întrebarea. El nu a ieşit niciodată fără voie, niciodată. Miercuri urma să îşi sărbătorească ziua de naştere, şapte ani. Mama lui se pregătea să-i facă ziua de naştere".

"Un băiet extraordinar. Educat, învăţa la şcoală bine, asculta. Am sperat, cui i-a dat în cap că o să se întîmple chestia asta. Am căutat să-l găsim viu, să-l găsim sănătos".

Adolescentul care a tras din armă şi tatăl lui au fost reţinuţi de poliţişti.

"Preliminar se cunoaşte că un alt minor împreună cu care s-ar fi jucat l-ar fi împuşcat din imprudenţă în regiunea umărului stîng. Arma din care s-ar fi tras aparţine tatălui minorului deţinută de acesta legal. Modul în care ar fi ajuns copilul în fîntînă încă nu este stabilit cu exactitate", a precizat Ludmila Ostaf, şefa secţiei urmărire penală Teleneşti.

Medicii legişti urmează deja să stabilească dacă băiatul a murit împuşcat sau s-a înecat ulterior în fîntînă.

Tatăl suspectului spune că nu era acasă în momentul tragediei: "Da arma unde o păstraţi ? În safeu şi am pus cheiile sus lîngă safeu. Cum s-a urcat, cum au luat ei arma idee nu am. Ce a făcut, cum, ori că s-au jucat de-a războiul, cine ştie ce au făcut?"


Rudele victimei au postat încă de ieri pe reţelele de socializare un mesaj despre dispariţia copilului. Vestea a mobilizat sute de internauți. Aceștia au distribuit informații cu imaginea băiatului și numărul de contact al mamei.

Părinţii victimei mai au un băiat de opt ani.

Tatăl minorului care şi-a împuşcat prietenul din imprudenţă a fost reţinut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?