PDM: rezultatele referendumului indică o uriaşă înfrîngere

PDM: rezultatele referendumului indică o uriaşă înfrîngere

Partidul Democrat din Moldova consideră că rezultatele referendumului pentru demiterea primarului general al Chişinăului nu reprezintă o victorie pentru nimeni, dar indică o uriaşă înfrîngere pentru partidele de stînga, transmite NOI.md.

Potrivit PDM,  în special este vorba despre PSRM, care a iniţiat referendumul, un semnal că populismul nu prinde la cetăţenii capitalei.

“Chiar dacă cetăţenii sînt nemulţumiţi de situaţia din Chişinău, pe bună dreptate, ei au demonstrat astăzi că nu doresc să participe la jocul politic declanşat de socialişti şi partenerii lor, PCRM şi PN.

PDM a mulțumit cetăţenilor pentru că au dat dovadă de înţelepciune şi nu s-au lăsat atraşi în capcana PSRM şi a celorlalte partide de stînga. “Felicităm partidele pro europene care au boicotat referendumul, pentru atitudinea politică matură, fermă şi consecventă, manifestată împotriva unei iniţiative care avea ca scop preluarea pe căi incorecte de către socialişti a Primăriei Chişinău”, este men’ionat în comunicatul de presă.

Formațiunea precizează că, este gata să se implice şi să sprijine conducerea Primăriei Chişinău, indiferent dacă este una interimară sau va lua sfîrşit acest interimat, dar aşteptăm o viziune clară şi proiecte concrete pentru cetăţenii capitalei.

“Facem apel la Consiliul Municipal Chişinău să-şi reia neînt]rziat activitatea, să activeze în beneficiul oamenilor, să lase la o parte luptele politice şi să elaboreze un plan rapid de scoatere a Primăriei Chişinău din criza în care se află de mai multe luni” prezicează sursa.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load