Italia a fost zguduită de cutremur

Italia a fost zguduită de cutremur

Trei cutremure cu magnitudini de 2,6, 3,3 și 4,4 s-au produs duminică lîngă orașul italian Parma, fără a provoca însă pagube materiale, informează DPA.

Cea mai puternică mișcare seismică a avut loc la ora 1.37 pm (12:37 GMT) și a fost localizată la o adîncime de 32 de kilometri, lîngă orașul Fornovo di Taro, potrivit institutului italian de vulcanologie (INGV).

Celelalte două seisme s-au produs între orele 1 și 2 pm, potrivit INGV. Cutremurele ''au fost resimțite de populație, dar nu au fost raportate răniri sau pagube materiale'', potrivit protecției civile italiene.

''Oamenii au intrat în panică și au sunat la pompieri și la poliție deoarece primăria este închisă astăzi, dar nu au fost raportate pagube'', a declarat primarul localității Fornovo di Taro, Emanuela Grenti, potrivit agenției italiene de știri ANSA.

Italia este o țară activă seismic. Cel mai recent seism important a avut loc în august, cînd au murit doi oameni în urma cutremurului de 4 grade în insula Ischia din sudul Italiei.

 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load