O mașină condusă de Schumacher, vîndută la licitație cu 7,5 mln. de dolari

O mașină condusă de Schumacher, vîndută la licitație cu 7,5 mln. de dolari

Licitațiile de toamnă organizate la New York s-au încheiat joi cu o surpriză: un Ferrari condus de Michael Schumacher vîndut pentru 7,5 milioane dolari, un record pentru un bolid modern de Formula 1, informează vineri AFP.

Sotheby's nu s-a putut ridica la înălțimea ofertei din acest senzon a casei de licitații concurente Christie's, însă s-a bazat pe inovație în seara dedicată artei contemporane ofertînd mașina de Formula 1 care a cîștigat Marele Premiu din Monaco în 2001, bolid de curse pe care l-a descris "cea mai uimitoare mașină de curse licitată vreodată".

Prețul obținut pe mașina lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1 grav rănit în urma unui accident de schi în 2013, a depășit cu mult estimările inițiale cuprinse între 4 și 5 milioane de dolari. 
"Aceasta nu este o operă de artă", a recunoscut înainte de vînzare un responsabil al Sotheby's, Grégoire Billault, însă "cu toții am crescut cu mașini, am visat la mașini, și m-am gîndit că ar fi binevenită o diversificare".

Printre celelalte obiecte licitate joi seară s-a numărat un portret al fondatorului Partidului Comunist din China, Mao Zedong, realizat în 1972 de Andy Warhol, adjudecat pentru suma de 32,4 milioane de dolari, potrivit casei de licitații. Expus anterior în Berlin, Turin și Paris, tabloul nu a mai fost niciodată afișat în mod public din 1974.

De asemenea, un triptic de Francis Bacon, intitulat "Three Studies of George Dyer", realizat în 1966, pe vremea în care artistul a trăit o relație pasională cu Dyer, a fost vîndut cu 38,6 milioane de dolari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load