Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sfadă mare în Parlament între doi deputați

17 noi. 2017,, 10:49   Politică
6104 1

Replici dure astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, din cauza referendumului de la 19 noiembrie, informează NOI.md.


Totul a început după ce în sală au fost împărțite pliante care îndemnă deputații să participe la plebiscitul privind demisia primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă.
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a abordat tema în alt fel, dînd de înțeles că foile îndeamnă deputații la boicotarea referendumului.


În replică, deputatul socialist Vlad Batrîncea a negat că pliantele cheamă la boicot și i-a îndemnat pe deputați să participe la referendum. Potrivit lui, unul dintre argumente care trebuie să-i determine pe toți să voteze este problema gravă privind alimentația în grădinițele din Chișinău.


„Ieri, în sala Parlamentului am audiat o problema gravă, și anume produsele alterate livrate în instituțiile de învățămînt. Peste o sută de mii de chișinăuieni consideră că capul acestei scheme, din care cineva a dobîndit zeci de milioane de lei, sînt cei de la Primărie, primarul, care a numit cu semnătura sa șefii de direcții. Primăria este un organ corupt. Vă chem ca la 19 noiembrie sa ieșiți la referendum și împreuna să demitem un primar incompetent și corupt”, a spus Batrîncea.


Amintim că, duminică, 19 noiembrie, în Chișinău va avea loc referendumul privind demiterea primarului suspendat, Dorin Chirtoacă.



Amintim că acesta a fost reţinut la 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. În urma audierilor efectuate de procurori şi administrării materialului probator s-a constat că edilul i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului Municipal. Asta chiar dacă Legea cu privire la parteneriatul public-privat stabileşte expres că, după desemnarea câştigătorului, se negociază clauzele contractuale şi, doar după aceasta, proiectul se transmite spre aprobare şi semnare Consiliului Municipal Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?