X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Elevii din Răcăria vor face sport într-o sală renovată

17 noi. 2017,, 09:51   Societate
2163 0

Cei 130 de elevi ai gimnaziului din satul Răcăria, raionul Rîşcani, nu vor mai fi nevoiţi să îngheţe la orele de educaţie fizică.

După doi ani de reparaţie, sala de sport a fost renovată cu sprijinul autorităţilor raionale.

Muncitorii au schimbat tavanul şi pardoseala încăperii, au pus geamuri noi şi au instalat un sistem de încălzire. Lucrările au costat jumătate de milion de lei.

"Mulţumim foarte mult celor care au contribuit la reparaţie şi sperăm că nu vom dezamăgi pe nimeni", a spus profesorul de Educaţie Fizică, Vitalie Ignatiuc.

Elevii sînt încîntați de noiile condiţii.

"Am aşteptat mult să învăţăm să jucăm baschet, pentru că ne place acest sport. Afară ne era greu să ne jucăm cu mingea."

"Aşteptăm cu nerăbdare să înceapă orele de sport."

Condiţii similare vor fi create şi la Şcoala sportivă din oraşul Rîşcani, unde, de asemenea, au fost alocaţi 500 de mii de lei pentru reparaţii.

"O dată în 37 de ani, ne-au schimbat pardoseala, ne-au schimbat încălzirea. Iată noi panouri, aşa că avem mult de lucru, dar avem susţinere şi tot vom reuşi să aducem şcoala la un nivel înalt", a spus directorul Şcolii Sportive, Rîşcani, Boris Saramciuc.

"Avem cîteva proiecte de renevoare completament. Ne mîndrim cu faptul că pînă la moment dispunem de surse financiare din care putem să investim, fiindcă un viitor a unei ţări este în tinere", a spus preşedinte raionul Rîşcani, Iurie Urzică.

Consuliul raional Rîşcani a alocat, în ultimii doi ani, peste 25 de milioane de lei pentru reparaţia instituţiilor de învăţămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?