X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

După mărturiile depuse în dosarul Filat, Șor o va face și în dosarul Lucinschi

16 noi. 2017,, 18:01   Societate
5999 5

Instanța de judecată a decis prelungirea măsurii de arest pe numele lui Chiril Lucinschi cu încă 30 de zile. Astfel, fostul deputat PLDM va sta în continuare în arest la domiciliu, informează NOI.md.


După încheierea ședinței, procurorul care instrumentează cazul a declarat că Lucinschi a fost beneficiarul companiilor prin care s-ar fi spălat banii, informație confirmată de martorii acuzării care au fost audiați.
Potrivit sursei, ultimul martor din partea acuzării care urmează să fie audiat în dosarul fostului deputat este Ilan Șor.


În același timp, Chiril Lucinschi susține că martorii care au fost audiați pînă acum nu au confirmat învinuirea procuraturii, și anume că ar fi primit bani iliciți.


Potrivit lui, astăzi s-a încercat tergiversarea examinării dosarului pentru că procurorul nu ar fi asigurat ca ceilalți martori care urmau să fie audiați în dosar să fie prezenți la judecată.


Amintim că Chiril Lucinschi se află în arest la domiciliu, procurorii învinuindu-l de faptul că, „fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency”, ar fi spălat bani sustrași „prin fraudă” din sistemul bancar, împreună cu persoane interpuse. În primul caz ar fi vorba de 440 de mii de dolari, iar în al doilea – de un credit de 5 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?