Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Contrabandă cu alcool în valoare de peste 1 milion de lei (VIDEO)

16 noi. 2017,, 16:31   Societate
4336 1

Trei bărbați, membrii unui grup infracțional, cu vîrste cuprinse între 37 și 47 de ani, domiciliați în municipiul Bălți, au fost reținuți pentru contrabandă cu alcool etilic și produse alcoolice contrafăcute în proporții deosebit de mari, notează NOI.md.

S-a stabilit că membrii grupului, pe parcursul anului 2017, au realizat o schemă infracțională în cadrul căreia au obținut în prealabil peste 14 tone de alcool etilic, a cărui valoare depășește suma de 1.200.000 de lei, de la o uzină specializată în producerea alcoolului, amplasată în mun. Bălţi.

Alcoolul era transportat în diferite locuri de pe teritoriul municipiilor Bălți și Chișinău, după care, îmbuteliat și ulterior, evitînd controlul vamal din nordul țării, era transportat prin contrabandă, peste frontiera vamală spre Ucraina.

La 14 noiembrie 2017, au fost efectuate peste 20 de percheziţii la diverse adrese din municipiile Chișinău şi Bălți, în urma cărora au fost depistate și ridicate: aproximativ 1.000 litri de alcool etilic, mijloace bănești în valoare de peste 800.000 de lei în privinţa cărora există probe ca au provenit din activitatea infracțională, doua automobile, ștampile, ciorne, foi de parcurs.

În procesul efectuării percheziției la domiciliul unuia dintre organizatorii schemei infracționale, suspectul a încercat coruperea ofițerului de investigații, propunîndu-i suma de 1500 de euro pentru mușamalizarea cazului.


Imediat, ofițerul de investigații a depus un denunț la Procuratura Anticorupție (NORD) în urma cărui fapt, la aceeași zi, suspectul a fost reținut în flagrant de către procurorii anticorupție, în timpul transmiterii sumei de 1500 de euro.

Operațiunea s-a soldat cu reținerea a trei persoane, cu vîrste cuprinse între 37 și 47 de ani, domiciliați în Municipiul Bălți. Ultimii au fost puși sub învinuire, fiindu-le incriminată săvîrşirea infracţiunii de contrabandă în proporţii deosebit de mari.

La 15 noiembrie 2017, demersurile procurorilor au fost admise, fiind aplicată în privința făptuitorilor măsura preventivă arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă pedepse cu închisoare de pînă la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 3350 la 5350 de unități convenționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?