Ce au discutat Rogozin și Krasnoselski la Moscova

Ce au discutat Rogozin și Krasnoselski la Moscova

Vicepremierul rus, reprezentantul special al președintelui rus privind Transnistria, Dmitri Rogozin, s-a întîlnit la Moscova cu președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

La întîlnire au participat, de asemenea, și ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Gubarev, relatează NOI.md.

Dmitri Rogozin a scris în rețelele sociale că părțile au discutat despre problemele de susținere a cetățenilor ruși care trăiesc în Transnistria. El nu a dat alte detalii.

În același timp, potrivit Serviciului de presă al liderului transnistrean, Vadim Krasnoselski a discutat cu Dmitri Rogozin și Sergei Gubarev perspectivele de reluare a negocierilor în formatul „5 + 2“.

Cele două părți au discutat diverse aspecte ale politicii externe, au vorbit despre importanța procesului de negociere, sperînd la activarea acestuia în legătură cu reuniunea de la Viena a negociatorilor în formatul „5 + 2”, planificată pentru 27-28 noiembrie.

Potrivit lui Vadim Krasnoselski, Dmitri Rogozin a salutat reluarea activității formatului „5 + 2“, considerînd că este necesar un dialog pentru a aborda problemele practice care afectează viața cetățenilor de rînd din Transnistria și Moldova.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load