COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Angajații condamnați la 60 de ani de închisoare au dispărut din sala de judecată

Angajații condamnați la 60 de ani de închisoare au dispărut din sala de judecată

Angajații Penitenciarului din Lipcani condamnați recent la ani grei de închisoare, pentru torturarea unui deținut, au dat bir cu fugiții înainte de a fi încătușați, notează NOI.md.

Asta după ce prima instanță i-a achitat, iar acum Curtea de Apel i-a condamnat. Cu toate acestea, înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sînt de negăsit pînă în prezent.

Potrivit Procuraturii Generale, acum totul depinde de poliție, iar dacă vor fi reținuți, aceștia vor ajunge după gratii. Unul dintre avocații condamnaților susține că urmează să atace sentința la Curtea Supremă.

Procurorii au demonstrat că în iunie 2013, cei 7 angajați ai Penitenciarului l-au bătut cu pumnii, picioarele și bastoanele de cauciuc pe un deținut, pentru că se plîngea pe abuzurile la care era supus de către administrația închisorii. Curtea de Apel l-a condamnat pe fostul șef al Penitenciarului la 9 ani de închisoare, iar pe subalternii săi la cîte 8 ani și 6 luni de pușcărie, obligîndu-i pe toți să achite victimei cîte 80 de mii de lei prejudiciu moral. Niciunul însă dintre condamnați nu a fost încătușat, pentru că, înainte de pronunțarea sentinței, ei au fugit.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load