Israel a interzis accesul unei delegaţii din UE

14 noi. 2017,, 23:00   Război în Ucraina
2478 0

Intrarea în Israel a unei delegaţii de europarlamentari a fost respinsă de Ministerul de Interne de la Ierusalim din cauza sprijinului acordat campaniei de boicotare a Israelului şi unui terorist palestinian condamnat.

Delegaţia a solicitat să-l viziteze pe teroristul palestinian Marwan Barghouti, condamnat la închisoare pe viaţă de mai multe ori. Delegaţia, formată din 20 de membri, inclusiv parlamentari francezi şi primari, urma să ajungă în Israel în 19 noiembrie. Membrii delegaţiei au anunţat că scopul vizitei oficiale este de a se întâlni cu Marwan Barghouti la închisoarea Hadarim, într-un spectacol de susţinere a deţinuţilor condamnaţi pentru delicte de securitate.

După examinarea materialelor referitoare la delegaţie, Ministerul de Interne a anunţat oficial că li se refuză intrarea în ţară la sosirea lor la aeroport. Ministrul Arie Deri a declarat că nu este prima oară cănd este oprită intrarea activiştilor, dar de această dată este o delegaţie de înalţi oficiali europeni care acţionează împotriva Israelului şi după examinarea activităţii lor din trecut şi a circumstanţelor vizitei s-a decis că nu au ce cauta în Israel.

Anunţul a fost făcut din timp, pentru a le permite membrilor delegaţiei europene să nu se deplaseze inutil la aeroport, transmite RRA. Ministrul de interne, Arie Deri, a anunţat că va pune în aplicare recomandarea ministrului afacerilor strategice şi securităţii publice, Gilad Erdan, refuzînd intrarea pe teritoriul statului Israel a unei delegaţii europarlamentare care intenţionează să vină în Israel şi în teritoriile Autorităţii Palestiniene, promovând campania de boicot BDS.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?