X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un inventator a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a inventat un costum de zbor (VIDEO)

15 noi. 2017,, 01:30   Ştiinţă şi IT
2490 0

Un inventator britanic, considerat versiunea reală a lui Iron Man, tocmai a intrat în Cartea Recordurilor. El a creat cel mai rapid jetpack din lume, care în timpul testelor a atins o viteză maximă de 51 de kilometri pe oră.

Nu pare mult, dar gîndiţi-vă că atingeţi această viteză zburând liber, fără să vă aflaţi la bordul unui aparat.

Richard Browning a decis la un moment dat că vrea să zboare ca o pasăre. A încercat cu aripi de planor şi ventilatoare electrice, dar apoi a decis că cea mai bună variantă e costumul de zbor şi s-a apucat să-şi construiască unul. Varianta actuală, numită „Dedalus”, e un exoschelet uşor, care îl propulsează în aer pe cel care îl poartă.

Richard Browning, inventator: „Practic, constă într-o serie de microturbine cu gaz aşezate în jurul corpului. Ai câte două pe fiecare braţ şi acum am pus una mai mare în spate. Aş zice că e cam ca atunci cînd înveţi să mergi pe bicicletă. Creierul se pricepe foarte bine la echilibru, mersul şi alergatul sunt exemple bune ale echilibrului pe care îl avem toţi. E de ajuns să orientezi turbinele după direcţia unde vrei să te duci.”

A testat costumul deasupra unui lac din Marea Britanie, ceea ce s-a dovedit înţelept, căci a şi căzut o dată. A reuşit să atingă o viteză maximă de 51 de kilometri pe oră, intrînd în Cartea Recordurilor.


Richard Browning, inventator: „Cartea Recordurilor ne-a contactat, vrînd doar să stabilim o valoare de referinţă. Ne-am distrat zburând în jurul lacului. Cred că vom depăşi de multe ori această viteză. ”

Costumul a atras atenţia armatei şi producătorilor de la Hollywood. Inventatorul crede că le-ar putea fi util şi echipelor de salvare.

Richard Browning, inventator: „Nu vreau să sugerez că toată lumea îşi va duce copiii la şcoală cu aşa ceva ceva. Îl consider un fel de jet ski premium. Ca şi în cazul jet ski-ului, aplicaţiile practice destul de limitate, dar te distrezi grozav.”

Aşa că Dedalus li se adresează în special celor care vor să vadă cum e să zbori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?