X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Misterele piramidelor mayașe ar putea fi rezolvate

15 noi. 2017,, 03:00   Externe
2617 0

S-a găsit o intrare secretă în piramida de la Chichen Itza din Mexic, iar arheologii cred că datorită acesteia ar putea ajuta la rezolvarea multora dintre misterele care înconjoară în acest moment, scrie The Sun.

Experții cred că au găsit un pasaj secret care duce în interiorul piramidei Kukulcan din complexul arheologic Chichen Itza din Yucatan, Mexic.

Celebra piramidă a fost o sursă de mister încă din urmă cu 600 de ani cînd a fost descoperită de conchistadori spanioli. Dar și după o jumătate de mileniu ruinele antice încă reprezintă un mister pentru cercetători.

O echipă de experți care examinează templul crede, însă, că au găsit un pasaj secret care duce la o peșteră masivă umplută cu apă numită cenote. Acestea se formează atunci cînd stratul de calcar se prăbușește.

Piramida este situată în centrul ansamblului argeologic Chichen Itza, care înseamnă în mayașă „la gura fîntînii lui Itza”, un loc sfînt în care vechii mayași credeau că iau legătura cu zeii lor.


Echipa condusă de arheologul Guillermo de Anda, a declarat că a găsit un tunel secret care va lega cenota găsită de camera principală de înmormîntare din piramidă. Arheologii au explorat labirintul subteran al templului timp de șase luni și au aflat cu ajutorul scanărilor că există un pasaj care va duce în interior.

Odată cu găsirea acestuia speră să reușească să doboare blocajul construit chiar de vechii mayași și să pătrundă în piramidă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?