Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Doi boxeri din Moldova, premiați de Federația de Box (VIDEO)

14 noi. 2017,, 17:00   Sport
5796 0

Președintele Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, i-a premiat pe doi boxeri notorii din Republica Moldova, relatează NOI.md.

Cu prilejul jubileului de 50 de ani, frații Timofei și Serghei Sreabin, au fost remarcați de Federația de Box din Moldova. Astfel, lor li s-au oferit premii bănești drept recunoștință pentru succesele înregistrate de-a lungul activității lor de luptători.

Potrivit lui Vasile Chirtoca, maestrul emerit al sportului al RM, Timofei Screabin a fost nu doar multiplu campion al Republicii Moldova, dar și a obținut mai multe premii internaționale, ducînd faima țării noastre departe de hotarele ei.

Pe de altă parte, fratele lui, Serghei Screabin, la fel a înregistrat multiple victorii care l-au evidențiat drept un sportiv bun cu care se poate mîndri sportul moldovenesc. Totodată, acesta de nenumărate ori a devenit campion al Republicii Moldova, finalist al Cupei și căștigător al premiului URSS și turneelor internaționale.

Timofei Screabin a primit un premiu de 10 mii de lei, iar Serghei Screabin – de 5 mii de lei.


Potrivit sportivilor, dacă ar întoarce timpul înapoi, ei la fel ar alege boxul și ar merge pe aceeași cale, deși recunosc că pe ringul de box cel mai greu este să cîștigi lupta cu tine însuți, în pofida durerii și oboselii.

Frații Screabin, probabil, ar forma în tandem un pugilist ideal, care ar cîștiga titlul de campion mondial. De această părere este Anatoli Kaigorodov, membru al prezidiului Federației de Box din Moldova. Ei de nenumărate ori și-au demonstrat valoarea și au scris file importante în istoria boxului național.

Timofei Screabin a fost multiplu campion al Republicii Moldova, dar și finalist al Cupei URSS în anul 1986.

A reprezentat URSS la Seul în 1988, obținînd medalia de bronz olimpic la box, categoria de greutate 51 kg. A devenit apoi campion al URSS (1989-1990). Peste un an, a obținut medalia de argint la categoria 54 kg la Campionatul European de Box din anul 1989, desfășurat la Atena (Grecia).

În anul 1998 a fost medaliat cu bronz la Cupa Mondială. A cîștigat șase competiții internaționale organizate în Germania, Polonia, România, Thailanda și Rusia.

Timofei Screabin a absolvit Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Este căsătorit și are două fiice și un fiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?