Tot mai mulți turiști vizitează Republica Moldova

Tot mai mulți turiști vizitează Republica Moldova

Agenția Turismului a Republicii Moldova aduce la cunoștință că în perioada ianuarie-septembrie 2017 la intrarea în Republica Moldova, numărul de vizite ale cetățenilor străini a totalizat 3,0 mil persoane, în creștere cu 6,0% față de perioada corespunzătoare din anul 2016.

Potrivit datelor statistice cei mai mulți cetățeni străini înregistrați, care au vizitat Republica Moldova, au fost din România (53,2%), Ucraina (28,1%), Federația Rusă (8,7%), Bulgaria (1,8%), Italia (1,1%), Germania (0,7%), Turcia, Israel și Statele Unite ale Americii (cîte 0,6%), Belarus, Polonia și Portugalia (cîte 0,4%), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Franța (cîte 0,3%), Canada și Grecia (cîte 0,2%).

Din numărul total de vizite ale cetățenilor străini, 80,6% au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto, 17,8% cel aerian și 1,6% feroviar. În ianuarie-septembrie 2017 la ieșirea din țară, numărul de plecări ale cetățenilor Republicii Moldova a constituit 4,3 milioane, cu 3,5 % mai puțin decît în perioada similară din anul 2016.

Pentru plecările în străinătate cetățenii Republicii Moldova în mare parte au optat pentru mijloacele de transport auto, reprezentînd 86,4% din numărul total de ieșiri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load