Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ministrul Apărării s-a întîlnit cu Pettit

14 noi. 2017,, 15:00   Politică
3079 1

SUA vor continua să sprijine eforturile de modernizare a Armatei Naţionale, a declarat ambasadorul american în Republica Moldova, James Pettit, citat de NOI.md.

Despre aceasta diplomatul american a vorbit în cadrul unei întrevederi cu noul ministru al Apărării, Eugen Sturza. Pettit a salutat numirea lui Sturza în funcție și și-a exprimat încrederea că astfel vor fi impulsionate reformele în sectorul apărării.

Ministrul Sturza a vorbit despre documentele strategice ce urmează a fi aprobate — Strategia naţională de apărare şi Strategia militară. El s-a pronunțat pentru majorarea bugetului apărării şi intensificarea participării militarilor Armatei Naţionale la operaţiuni de menţinere a păcii.

Eugen Sturza a mulţumit Guvernului SUA pentru sprijin în cadrul programelor de asistenţă şi instruire, care au avut ca finalitate consolidarea sistemului de apărare al Republicii Moldova. Ministrul Apărării s-a referit, în acest sens, la pregătirea militarilor în instituţiile specializate de învăţămînt din SUA, dotarea cu echipament şi unităţi de tehnică, precum şi activităţi şi exerciţii desfăşurate în comun de Armata Naţională cu Garda Naţională a Statului Carolina de Nord.

Ministrul Apărării a apreciat contribuţia SUA la reconstrucţia Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca în cadrul Iniţiativei globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?