Guvernul caută o soluție la problema parcărilor neregulamentare

Guvernul caută o soluție la problema parcărilor neregulamentare

Problema mașinilor parcate neregulamentar în capitală a ajuns în atenția Guvernului, notează NOI.md.

Ministerul Justiției și cel de Interne urmează să examineze cadrul legislativ actual și să vină cu soluții la această problemă semnalată în multiple petiții de către conducătorii auto.

„Reprezentanții MAI sînt nevoiți să ridice plăcuțele de înmatriculare ale automobilelor, șoferii  sînt nemulțumiți, pentru că achită amenzi și sînt nevoiți să aștepte ore întregi pînă li se întoarce plăcuța de înmatriculare. Dorim ca acest contact să fie cît mai formalizat, pentru a exclude tentativele de corupere a reprezentantului MAI. În urma dezbaterilor s-a ajuns la concluzia că problema ține de o revizuire a legislației în vigoare”, a comunicat astăzi purtătorul de cuvînt al PD, Vitalie Gămurari.

Executivul va lua în calcul și posibilitatea creării parcărilor cu plată, astfel încît șoferii să aibă posibilitatea de a respecta legea.

„Trebuie să existe posibilități pentru acei șoferi care vor să respecte legislația - fie că este vorba de parcările cu plată sau alte soluții. Dorim să găsim un numitor comun. Aici nu este obiectivul de a sancționa cît mai mulți șoferi, dar de a veni cu soluții”, a adăugat Gămurari. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load