Un medic atacat de rechin și-a salvat viața „pocnindu-l în față”

Un medic atacat de rechin și-a salvat viața „pocnindu-l în față”

Un medic britanic în vîrstă de 25 de ani a scăpat ca prin urechile acului de la moarte sigură, după ce a fost atacat de un rechin, în timp ce făcea surf în Australia. Tînărul a reușit să își păstreze calmul și să pocnească rechinul în față, salvîndu-și astfel viața, relatează The Telegraph.

Charlie Fry se mutase în Australia în urmă cu două luni și făcea surf pe o plajă din nordul orașului Sidney. În timp ce se afla cu placa în apă, a fost mușcat de un rechin. Tînărul spune că a auzit un zgomot puternic și a crezut că un amic îi făcea o farsă. Dar cînd s-a întors, a văzut „capul unui rechin care ieșea din apă, cu gura deschisă”.

„L-am pocnit imediat cum m-a mușcat, m-am urcat pe placă și am țipat la prietenii mei, care erau mai aproape de mal. Am prins un val și am reușit să scap. A fost la limită”, spune medicul.

Tînărul a declarat că a învățat această tehnică de apărare împotriva rechinilor dintr-un clip pe Youtube, în care Mick Fanning, un surfer celebru, a reușit să se salveze de un atac prin aceeași metodă.

Britanicul s-a ales cu cîteva zgîrieturi și o mușcătură și a fost dus la spital de prietenii săi. Un elicopter de salvare a reușit apoi să găsească rechinul periculos de aproape de plajă, iar autoritățile au anunțat că vor ține sub supraveghere atentă persoanele care intră în apă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load