Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Scanere de ultimă generație la Aeroport și la vama din Ocnița

14 noi. 2017,, 13:51   Societate
3121 0

Serviciul Vamal a devenit beneficiarul proiectului de asistență tehnică care prevede dotarea posturilor vamale Ocnița 1 (feroviar) și Aeroportul Internațional Chișinău cu scanere staționare ultra-performante.


Echipamentele de scanare sînt donate de către Guvernul chinez, iar condițiile privind livrarea, instalarea și utilizarea acestora se conțin în contractul semnat de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Consilierul economico-comercial al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Song Xuejun.

Potrivit înțelegerilor, echipamentul de scanare destinat aeroportului din Capitală urmează a fi instalat pînă la sfîrșitul acestui an, iar construcția sistemului de inspectare a vehiculelor feroviare pentru postul vamal Ocnița 1 (feroviar) este preconizată pentru primul semestru al a. 2018.

Costul proiectului se cifrează la 5,7 milioane de dolari. Astfel, Republica Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de asemenea tehnologii performante de control, prevăzute pentru operațiunile de inspectare non-destructivă.


Proiectul este realizat în baza Acordului interguvernamental dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, încheiat la 10 iulie 2013 și schimbului de note dintre guvernele celor două state din data de
13 octombrie 2016 și 10 noiembrie.



Primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal ”Leușeni”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?