X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prima "națiune spațială" a părăsit oficial Pămîntul

15 noi. 2017,, 02:30   Ştiinţă şi IT
4658 0

Omul de știință rus Igor Ashurbeyli a anunțat înființarea Asgardiei - o nouă națiune virtuală care va exista doar în spațiu.

De la începutul proiectului, Asgardia a atras peste 300 mii de „ cetățeni”, are propria Constituție și, începînd din 12 noiembrie, a fost lansată în spațiu. Este vorba de nu mai puțin de 0.5 TB de informații. Un mic satelit denumit Asgardia-1 a fost încărcat la bordul navetei spațiale Cygnus și lansat duminică dimineața de o rachetă orbitală de tip ATK Antares, de la instalația de zbor Wallops, operată de NASA.

Satelitul conține Constituția statului Asgardia, simbolurile sale naționale și date selectate personal de fiecare cetățean al națiunii. "Poate că Asgardia-1 arătă la fel ca mulți alți sateliți aflați pe orbită în jurul Pămîntului, dar este singurul din întreaga lume care reprezintă un nou teritoriu", a declarat domnul Ashurbeyli.

"Asgardia-1 a luat în spațiu esența acestei națiuni: Constituția sa, simbolurile naționale și, practic, datele tuturor cetățenilor asgardieni". Misiunea principală a navetei Cygnus este de a realimenta cu provizii stația spațială internațională, după care se va desprinde și va urca la o altitudine mai mare, unde va pune pe orbită satelitul Asgardia-1.


Conceptul Asgardia poate părea ridicol majorității oamenilor, dar Ashurbeyli este cât se poate de serios. Se pare că se va duce la Washington DC pentru a discuta posibilitatea de a deveni o națiune recunoscută de ONU, cu experți politici, etc. În prezent, se desfășoară alegerile parlamentare pentru cetățenii asgardieni.

În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri online, care a avut loc acum cîteva luni, doamna Lena De Winne, Director Executiv și Vicepreședinte al departamentului de afaceri al Asgardiei, a afirmat că va realiza acte de identitate și chiar pașapoarte ale țării. Acestea vor fi distribuite prin intermediul ambasadelor pe care Asgardia intenționează să le înființeze pe fiecare continent. Așadar nici măcar cetățenii unei națiuni spațiale nu scapă de birocrație și de statul la cozi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?