Moldova și Elveția vor lansa zboruri directe

Moldova și Elveția vor lansa zboruri directe

Moldova și Elveția intenționează să semneze un acord interguvernamental de legătură aeriană regulată, ceea ce va permite lansarea unor zboruri directe între țări, informează NOI.md.

Se preconizează că Guvernul Republicii Moldova va aproba semnarea acestui document la ședința sa de miercuri.

Acordul pe care Republica Moldova și Elveția intenționează să îl semneze poartă un caracter universal și are ca scop stabilirea în premieră a cooperării dintre cele două țări în domeniul transportului aerian. Acordul va stabili principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale, va conține standarde pentru securitatea aviației, taxe și certificate de navigabilitate etc.

Semnarea acordului va contribui la deschiderea pieței serviciilor de transport aerian din Moldova și la diversificarea hărții de zbor de la Aeroportul Internațional Chișinău, facilitînd accesul pe piețele din Europa Centrală. În plus, încheierea acordului va consolida legăturile diplomatice și economice dintre Moldova și Elveția, va conduce la atragerea investițiilor și la punerea în aplicare a unor proiecte reciproc avantajoase.

Potrivit Ministerului Economiei, statisticile arată o creștere semnificativă a fluxului pasagerilor aerieni din Moldova în Elveția. Totodată, se preconizează că lansarea zborului direct Chișinău-Geneva va majora semnificativ acest flux, oferindu-le pasagerilor confortul zborului direct, fără conexiuni și transbordări suplimentare.

Se menționează că Compania Aeriană de Stat „Air Moldova” este pregătită să lanseze zborul direct Chișinău-Geneva de la 15 decembrie 2017 și să-l efectueze de două ori pe săptămînă, în fiecare luni și vineri. Prețurile variază de la 79 de euro într-o singură direcție, cu toate taxele incluse.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load