Trei persoane intoxicate cu dioxid de carbon, la Cahul

Trei persoane intoxicate cu dioxid de carbon, la Cahul

În satul Pelinei, raionul Cahul, trei persoane au fost găsite în beciul unei case, în stare de inconștiență, notează NOI.md.

Echipajul medical venit la fața locului a preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, un bărbat de 49 de ani. Alte două persoane, femei de 36 și 45 de ani, și-au pierdut viața, cel mai probabil intoxicîndu-se cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci. În acest caz, intervenția salvatorilor nu a fost necesară, alte circumstanțe urmînd să fie investigate de către organele de drept.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sînt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci cînd mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumînare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în funcție de durata de ardere a lumînării.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci cînd presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

În astfel de situații, este important apelarea imediată a Serviciilor de urgență, pentru ajutor  calificat. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri