X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Circulația mărfurilor dintre Moldova și Podmoskovie a crescut substanțial

14 noi. 2017,, 12:40   Economie
2098 1

Circulația mărfurilor dintre Moldova și regiunea Moscovei a crescut brusc cu aproape 50%, potrivit datelor anului trecut, constituind 73,6 milioane de dolari SUA.

Despre acest lucru s-a vorbit la întîlnirea, pe care guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a avut-o cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, relatează NOI.md.

La întrevedere a participat, de asemenea, vice-guvernatorul regiunii Moscova Natalia Virtuozov, membră a Consiliului de Coordonare a Businessului Rusiei, ambasadorul pe domeniul afacerilor în Moldova și Transnistria Igor Caika, reprezentanți ai autorităților executive și legislative ale Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor Serviciului de presă al guvernatorului și al Guvernului din regiunea Moscovei, în timpul întîlnirii părțile au discutat aspecte ale cooperării bilaterale în sferele economiei, educației, culturii și științei.

"Noi avem relații bune cu Moldova și Găgăuzia, cooperăm demult, avem semnat un acord, avem o agendă comună atît în proiectele sociale, cît și în cele economice", a spus Andrei Vorobiov.

"Cred că întîlnirea de astăzi ne va permite să dezvoltăm în continuare relațiile. Sîntconvins că colaborarea noastră și lucrul în comun vor fi încununate cu succes. Noi, din partea noastră, sîntem gata să participăm și să contribuim la diferite proiecte de nivel regional", a menționat el.


Pe parcursul reuniunii a fost discutat, de asemenea, planul măsurilor pentru realizarea Acordului semnat între Guvernul Regiunii Moscova și Comitetul Executiv al Educației Teritoriale a Autonomei Găgăuzia. Documentul prevede cooperarea comercial-economică, științifică, tehnică și culturală pentru perioada anilor 2017-2019.

Președintele Republicii Moldova a mulțumit conducerii regiunii Moscova pentru cooperare, menționînd că deja s-au dezvoltat relații bune între regiunea Moscovei și o serie de regiuni din Moldova, în special, cu UTA Găgăuzia. Igor Dodon și-a exprimat speranța că acel fapt că a făcut cunoștință cu guvernatorul regiunii Moscova va face ca unele proiecte de nivel regional să primească un nou imbold, pentru a putea fi realizate.

O atenție deosebită a fost acordată aspectelor legate de cooperarea în domeniul investițiilor, precum și de aprovizionarea cu produse agricole din Moldova a piețelor din regiunea Moscovei. A fost remarcat faptul că potrivit datelor pentru anul trecut circulația reciprocă a mărfurilor între regiune și republică a crescut cu aproape 50%, constituind 73,6 milioane SUA. În prezent, în regiunea Moscovei au fost înregistrate 29 de întreprinderi cu participarea capitalului moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?