Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Exemplu de urmat: încă un parlamentar a demisionat fiindcă deținea dubla cetățenie

14 noi. 2017,, 13:31   Război în Ucraina
4003 1

Încă un parlamentar australian a renunțat la funcție, marți, ca urmare a faptului că deținea dublă cetățenie, senatoarea Jacqui Lambie devenind astfel al 10-lea membru al legislativului de la Canberra care este afectat direct de criza cetățeniei, transmite dpa.

Lambie, senatoare din insula Tasmania, a demisionat după ce s-a aflat că are dublă cetățenie, întrucît tatăl ei s-a născut în Scoția, ceea ce a făcut-o pe Jacqui Lambie cetățean britanic prin descendență.

„Cu mare regret, trebuie să vă informez că am fost găsită neeligibilă ca urmare a dublei cetățenii. Tatăl meu nu a făcut nimic pentru care să își ceară scuze și este cel mai mare susținător și cel mai apropiat consilier al meu”', a spus Lambie.

Cel puțin alți patru parlamentari australieni ar putea fi afectați direct de acest scandal, potrivit media locale.

Conform Constituției australiene, membrii parlamentului de la Canberra nu pot deține dublă cetățenie. Pe fondul acuzațiilor reciproce, guvernul și opoziția laburistă au căzut totuși de acord ca pînă la 1 decembrie toți politicienii australieni să facă publice locurile de naștere ale părinților și ale bunicilor lor.


Criza privind dubla cetățenie l-a împiedicat pe premierul Malcolm Turnbull să se ocupe atent de chestiuni mai presante pentru alegătorii australieni, precum reforma economică, infrastructura și locuințele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий