Ziua Mondială a Diabetului, sărbătorită în Moldova

Ziua Mondială a Diabetului, sărbătorită în Moldova

De Ziua Mondială a Diabetului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale organizează un șir de acțiuni de informare și sensibilizare a societății, în special a femeilor, privind diabetul și metodele de prevenire a acestuia, notează NOI.md.

Astfel, în această zi vor fi organizate în toată țara activități de educare și comunicare în adoptarea unui stil de viață sănătos de către femei pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generațiilor viitoare. În acest an, ziua se desfășoară sub genericul „Femeile și diabetul - dreptul nostru la un viitor sănătos”.

În acest sens, vor fi organizate conferințe medicale, seminare de instruire, ședințe informative publice şi individuale, mese rotunde, evenimente în comunitate, distribuirea materialelor informaționale, măsurarea gratis a nivelului de glicemiei etc. 

În anul 2016, în Republica Moldova,  96 651 de persoane erau diagnosticate cu diabet zaharat. Prevalenţa a constituit în 2016 – 273,2 la 10 mii de locuitori, respectiv în 2015 - 254,3 la 10 mii de locuitori. Incidenţa prin diabet zaharat a constituit în 2016 – 30,1 la 100 de mii de locuitori, în 2015 – 29,2 la 100 de mii de locuitori. Mortalitatea populației prin diabet zaharat se menține la aceleași valori pe parcursul anilor 2015 și 2016 – 11,5 la 100 de mii de locuitori.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, peste 199 de milioane de femei au fost diagnosticate cu diabet, iar 2,1 milioane de decese la nivel global survin anual din cauza diabetului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load