X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un lot de trufe albe, vîndut la o celebră licitație italiană (FOTO)

14 noi. 2017,, 02:00   Externe
6063 0

Un lot de trufe albe cu o greutate de aproximativ 850 de grame a fost vîndut cu 75 mii de euro la tradiționala licitație organizată în Alba, o localitate din nordul Italiei, informează AFP.

La această licitație au participat prin intermediul unei transmisiuni prin satelit și colecționari din Dubai și Hong Kong. Cumpărătorul celui mai frumos lot de trufe albe puse în vînzare în cadrul acestei licitații a fost un antreprenor din Hong Kong.

"Situația s-a ameliorat ușor în ultimii ani, dar este evident că 2017 nu va fi un an extraordinar, nu vor exista trufe foarte mari scoase la licitație, deși vor exista unele care vor fi foarte bune", a declarat pentru afp.com Isabelle Gianicolo, expert la Centrul Național Italian de Cercetări în domeniul Trufelor.

"Seceta din ultimii ani a influențat cantitatea, nu calitatea trufelor", a adăugat ea. "Prețurile atinse la licitații nu sunt prețuri de piață, sunt prețuri simbolice pentru acțiuni de caritate", a mai spus experta italiană.


În acest an, prețurile de pe piață, deși sunt încă departe de cele stabilite în cadrul licitațiilor, au atins noi recorduri: 600 de euro pentru 100 de grame (6 mii de euro pentru un kilogram). În urmă cu un an, acest preț mediu era cuprins între 3 mii și 4 mii de euro pe kilogram.

Orașul Alba, aflat în provincia Piemont, găzduiește în fiecare an, de aproape 90 de ani, un tîrg internațional dedicat trufelor albe, desfășurat pe durata a două luni, în timpul căruia sunt organizate mai multe licitații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?