COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

FBI-ul american a venit în Moldova

13 noi. 2017,, 17:41   Societate
6406 3

Un atelier de lucru organizat la iniţiativa FBI şi susţinut de Ambasada SUA la Chişinău are loc la Centrul Naţional Anticorupţie.

Timp de două zile, treizeci de ofiţeri ai CNA şi procurori anticorupţie vor învăţa de la serviciile speciale americane cele mai eficiente tactici de luptă contra corupţiei, de investigare a faptelor de corupţie la nivel înalt şi a fraudelor financiare, precum şi de contracarare a infracţiunilor de spălare de bani.

Prezent la deschiderea workshopului, directorul în exerciţiu al CNA, Viorel Chetraru, a apreciat iniţiativa FBI de a le transmite propria experienţă ofiţerilor moldoveni, menţionînd că Biroul Federal de Investigații a manifestat, în permanenţă, deschidere faţă de CNA şi procurori. De asemenea, Chetraru a mulţumit pentru sprijin Ambasadei SUA care a făcut posibilă venirea experţilor FBI în Republica Moldova. “Este o bună oportunitate pentru colegii mei să beneficieze de experienţa dumneavoastră în investigarea fraudelor şi a corupţiei. Sîntem convinşi că vom putea prelua de la specialiştii FBI cele mai bune tactici şi modele de combatere a infracţiunilor atît la nivel naţional, cît şi transfrontalier”, a spus directorul CNA.

Amintim că Biroul Federal de Investigații din SUA (Federal Bureau of Investigation – FBI) și Ambasada SUA la Chișinău colaborează de mai mult timp cu Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii din Republica Moldova. În primăvara acestui an, un memorandum de înţelegere a fost semnat între Serviciul prevenirea şi combaterea spălării banilor (SPCSB) al CNA şi FBI. Documentul prevede cooperarea între servicii în domeniul schimbului de informaţii referitoare la prevenirea legalizării veniturilor infracţionale, finanţarea terorismului şi crimelor asociate cu acestea.

Pe parcursul săptămînii curente, delegaţia FBI va avea mai multe întîlniri cu reprezentanţii diferitor subdiviziuni ale CNA, dar şi cu procurori.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽