X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trei tentative de corupere au fost denunțate de către inspectorii de patrulare

13 noi. 2017,, 16:41   Societate
2724 0

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI în comun cu subdiviziunile teritoriale ale IGP, CNA și Procuratura Anticorupție, urmare a denunțurilor polițiștilor au documentat pe parcursul săptămînii trecute trei cazuri în care conducătorii auto au încercat să mituiască angajații INP.

Două incidente au avut loc la data de 7 și 8 noiembrie curent, în timpul patrulării echipelor mobile din cadrul Batalionului de Patrulare Nord al INP. Inspectorii de patrulare au stopat unitățile de transport pentru depăşirea vitezei de circulaţie. În timpul documentării contravențiilor, conducătorii auto au propus mijloace financiare pentru a nu le fi întocmite procese-verbale. Fiind avertizați de către polițiști despre răspunderea penală pentru oferirea de mită, ambii bănuiți au insistat și au lăsat sume de bani în automobilul de serviciu. În cadrul acțiunilor de urmărire penală demarate, bănuiții și-au recunoscut vina.

Alt caz a avut loc la data de 9 noiembrie curent. Un tînăr de 23 ani locuitor al satului Cazaclia, a propus inspectorilor de patrulare ai Batalionului de Patrulare Sud al INP, mijloace bănești în sumă de 200 lei și un lănțișor de argint evaluat de bănuit la suma de 150 dolari SUA, pentru nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate. Ulterior, urmare a acțiunilor de urmărire penală și investigații speciale, bănuitul a fost reținut în flagrant delict de ofițerii SPIA în momentul transmiterii sumei promise și a obiectului de preț.

Toți bănuiții sînt documentați pentru corupere activă (art. 325 CP al RM), iar dacă v-or fi găsiți vinovați riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?