X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Credite preferențiale pentru pomicultorii moldoveni

13 noi. 2017,, 16:00   Economie
3273 0

Ministerul Agriculturii speră la o mai mare implicare a fermierilor din Moldova din sectorul horticol în cadrul programului „Livada Moldovei”, cu un buget de 120 de milioane de euro, notează NOI.md.

Ministerul de profil, de asemenea, speră să crească numărul de parteneri ai proiectului, datorită accesibilității acestuia la noi bănci și companii de leasing și societățile de microfinanțare, care va permite explorarea mai activă a facilităților de credit oferite de Banca Europeană de Investiții.

Acest fapt a fost menționat astăzi, la o conferință de presă, de către viceministrul Agriculturii Vasile Luca și directorul de proiect Iurie Brumărel, care au specificat că, pînă în prezent, credite în cadrul proiectului, în valoare totală de 7 milioane euro, au primit 15 beneficiari, iar în proces de examinare se află cereri pentru încă 3 milioane de euro. Conform prevederilor, acestea urmează să fie satisfăcute pînă la sfîrșitul anului.

În ansamblu, în cadrul programului „Livada Moldovei”, lansat în iunie 2016 și preconizat pentru 6 ani – pînă în 2022, vor fi alocați pentru restructurarea sectorului horticol din republică 120 de milioane de euro.


Suma minimă a împrumutului este de 5 mii de euro, iar cea maximă – de 5 milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?