Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon: Moldova speră la participarea Armeniei la proiecte de investiții

13 noi. 2017,, 09:50   Economie
3401 0

Republica Moldova mizează pe extinderea comerțului cu Armenia și participarea ei la implementarea proiectelor de investiții în țara noastră.

O declarație în acest sens a făcut președintele Igor Dodon în cadrul unei întrevederi susținute la Erevan cu prim-ministrul Armeniei, Karen Karapetyan, la care au fost discutate aspecte legate de punerea în practică a acordurilor dintre șeful statului moldovean și președintele Armeniei, Serj Sargsyan.

La finalul vizitei Dodon a spus că a reiterat interesul pentru organizarea primei şedinţe a Comisiei Integuvernamentale moldo-armene privind cooperarea comercial-economică şi a Forumului oamenilor de afaceri din ţările noastre. „Sperăm la o participare reciprocă a antreprenorilor din Moldova şi Armenia în proiecte investiţionale, realizate în statele noastre”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a menționat interesul pentru propunerea anterioară a părţii armene cu privire la utilizarea de către companiile din Armenia a capacităţilor Portului Internaţional Giurgiuleşti pentru transportul de mărfuri, inclusiv în contextul creării unui coridor de transport Armenia-Georgia-Iran, dar şi în scopul livrării de produse armene pe piaţa europeană. Totodată, Igor Dodon a reiterat oportunitatea examinării posibilităţii de lansare a unei curse aeriene directe între capitalele celor două state.

Președintele țării și-a exprimat convingerea că în urma vizitei la Erevan relațiile de cooperare între ţările noastre în sfera politică, comercial-economică, socială, umanitară şi culturală se vor extinde.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?