Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Cum comentează Elena Pahomov Legea Big Brother? (VIDEO)

10 noi. 2017,, 18:00   Societate
4897 4

Unul dintre obiectivele promovării de către autorități a așa-numitei Legi Big Brothereste eradicarea disidenței, iar dacă cenzura va începe și pe Internet, aceasta va fi ultima zi a democrației în Moldova.

Opinia în cauză și-a expus-oб într-un interviu acordat NOI.md binecunoscuta jurnalistă, șefa Comisiei pentru mass-media și comunicare în Consiliul Societății Civile, din cadrul Președinției Moldovei, Elena Pahomov.

Ea a reamintit că spațiul personal al cetățenilor există în toate țările democratice și că acesta trebuie protejat într-un fel, astfel încît să existe ceva strict doar pentru viața personală. "În viitorul apropiat, mă urmărește sentimentul că vom fi cu toții "purtători de cipuri"și că despre noi vor ști totul încă înainte de a ne naște", a menționat jurnalista.

Elena Pahomov a subliniat că datorită existenței Consiliului Coordonator pentru Televiziune și Radio, pot fi, într-un anume mod, controlate mijloacele media audiovizuale, însă autoritățile în această situație, mai curînd, nu controlează, ci complică activitatea și introduc bariere artificiale, atunci cînd autocenzura începe să apară la oameni.

"Foarte mult a sperat toată lumea ca datorită reducerii timpului de emisie, de exemplu, în limba rusă, un număr mare de jurnaliști inteligenți, buni și puternici în profesia lor vor dispare și că acești oameni vor putea pleca pe Internet, unde pare să nu existe cenzură. Dar autoritățile vor să ajungă și acolo. Iar dacă începe cenzura și acolo, atunci putem spune că aceasta este ultima zi a democrației în Moldova", a menționat jurnalista.


În opinia sa, principala sarcină a Legii Big Brother este de a limita alte opinii, de a selecta și de a difuza doar acele puncte de vedere, atitudini și gînduri care vor să le transmită un număr mic de oameni, care se află în prezent la putere prin toate mijloacele posibile (Guvernul și Parlament) pentru a elimina disidența.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?