Tot mai puțini oameni vor să construiască

Tot mai puțini oameni vor să construiască

În Moldova scade numărul persoanelor care doresc să construiască, notează NOI.md.

Astfel, potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), în ianuarie-septembrie 2017, au fost emise 2891 de autorizații pentru construcția de clădiri rezidențiale și nerezidențiale sau cu 3,5% mai puține decît în perioada analogică din 2016.

Distribuţia după mediul de rezidenţă arată că, din numărul total al autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri, în mediul urban au fost eliberate 1570 de autorizaţii sau cu 4,2% mai puține față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent, iar în mediul rural au fost eliberate 1321 de autorizații sau cu 2,7% mai puține față de ianuarie-septembrie 2016.

Datele BNS mai relevă că distribuția în profil regional evidențiază o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale în regiunea de dezvoltare Nord (cu 27 de unități), în regiunea de dezvoltare Centru (cu 30 de unități), în regiunea de dezvoltare Sud (cu 53 de unități). În mun. Chișinău și UTA Găgăuzia s-au înregistrat cu 6 și, respectiv, 8 autorizații de construire pentru clădirile rezidențiale mai multe față de perioada similară a anului precedent.

Pentru clădirile nerezidenţiale, în ianuarie-septembrie 2017 s-au înregistrat scăderi în mun. Chișinău (cu 35 de unități), în regiunea de dezvoltare Nord (cu 101 unități), în regiunea de dezvoltare Centru (cu 15 unități). Creșteri s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud (cu 15 unități) și în UTA Găgăuzia (cu 127 de unități).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load