X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ample verificări, după focarul de peste porcină. Ce au identificat inspectorii ANSA

10 noi. 2017,, 17:51   Societate
2341 0

Unităţile comerciale din satul Palanca au fost inspectate de specialiștii ANSA, iar astfel de verificări vor urma și pe parcursul următoarelor 60 de zile, informează NOI.md.

Inspectorii au efectuat controlul unitatilor comerciale de procesare și tranșare a cărnii, dar și pieșe agroalimentare, după ce în zonă a fost găsit un nou focar de pestă porcină africană.

In urma controalelor efectuate s-a stabilit că, din 23 de magazine alimentare, 17 activau fără autorizare sanitar-veterinară de funcţionare, 5 unităţi comerciale nu aveau actele care ar atesta trasabilitatea produselor, în 2 magazine alimentare au fost descoperite produse cu termen de valabilitate expirat.

Printre alte nereguli atesatate în timpul controlului sînt: circulaţia persoanelor neautorizate în spaţiile tehnologice, lipsa registrelor operaţionale sau întocmirea incorectă a acestoră, lipsa registrului de reclamaţii, nerespectarea condiţiilor de păstrare a produselor, reambalarea produselor.

Abateri au fost înregistrate la un obiect comercial pentru produse alimentare în satul Răscăieţii Noi. Aici au fost depistate 15,2 kilograme de produse fără acte de provinienţă, cu termen de valabilitate expirat, printre care 2 kg de piept de porc afumat. Toate produsele neconforme au fost nimicite. La piaţa din Olăneşti au fost depistate 330 kg de peşte viu fără acte de provinienţă.


Este alarmantă situaţia și la Şcoala de meseriii nr.12 din satul Viişoară (filială Ştefan Vodă), în blocul alimentar unde se alimentează 120 de elevi. Conducerii şcolii i-au fost înaintate cerinţele care urmează se fie soluţionate - modernizarea blocului alimentar, măsuri administrative în instruirea personalului pentru întroducerea bunelor practici în alimentaţia publică, ridicarea nivelului de responsabilitate a personalului implicat în activitatea blocului alimentar.

În urma controalelor efectuate, inspectorii Direcţiei au întocmit 21 de acte de control, 3 prescripţii.

În următoarele zile inspectorii STSA Căuşeni, împreuna cu colegii din Ştefan Vodă, vor vizita şi alte unităţi comerciale din raionul Ştefan Vodă, fiind supusecontrolului toate centrele de comerţ cu produse alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?