De ce ouăle nu trebuie ţinute pe uşa frigiderului

De ce ouăle nu trebuie ţinute pe uşa frigiderului

Majoritatea frigiderelor au un spaţiu special destinat pentru păstrarea ouălelor pe interiorul uşii.

Logic este să le ţinem acolo, însă experţi în siguranţa alimentelor din Marea Britanie sînt de părere că este o greşeală. Dacă vrem să avem ouă proaspete pentru o perioadă cît mai lungă uşa frigiderului este ultimul loc unde ar trebui să le depozităm.

Cel mai cald loc din frigider este uşa acestuia, iar ouăle se vor strica mult mai repede dacă sînt lăsate acolo. Mai mult, fluctuaţiile de temperatură sînt foarte mari pentru că de cîte ori deschidem uşa frigiderului ouăle vor intra în contact cu aerul cald din casă. Nici laptele, un aliment foarte perisabil, nu trebuie păstrat acolo.

Vlatka Lake de la Agenţia Spaţială a declarat pentru The Sun că ouăle trebuie să fie ţinute la rece, chiar dacă sînt experţi în alimentaţie care spun că pot sta la fel de bine şi la temperatura camerei. Cel mai sigur lor în care pot fi păstrate este mijlocul oricărui raft din interior, în cutia lor originală. Dacă sînt scoase din ambalajul lor poate apărea şi contaminarea încrucişată cu alte alimente din frigider.

În Marea Britanie există chiar şi o instituţie care studiază siguranţa consumului de ouă, British Egg Information Service. Specialialiştii de aici spun că în mod optim, ouăle trebuie păstrate la o temperatură mai mică de 20 de grade C, departe de alimente cu miros puternic. De asemenea, nu este bine să fie mutate de la temperaturi ridicate, la temepraturi foarte reci în timp foarte scurt.

Dr Stuart Farrimond, autorul cărţii, The Science of Cooking, spune că păstrarea ouălelor pe uşa frigiderului poate să distrugă şi preparatele în care acestea sînt ingrediente principale. Bezeua nu vă va mai ieşi aşa cum trebuie, pentru că albuşurile se vor destabiliza. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load