Un avocat britanic, plătit de Șor să-i demonstreze nevinovăția în furtul miliardului

Un avocat britanic, plătit de Șor să-i demonstreze nevinovăția în furtul miliardului

Avocatul britanic, James Ramsden QC, desemnat pentru a fi consilierul juridic direct al Reginei, a fost angajat de controversatul afacerist, Ilan Shor să investigheze furtul miliardului din Republica Moldova.

Despre aceasta anunță thetimes.co.uk, care precizează că astfel, Ilan Shor vrea să-și demonsreze nevinovăția,  anunță NOI.md

Sursa citată a calificat furtul miliardului din Republica Moldova drept una dintre cele mai mari fraude din lume, care se ridică la 500 de milioane de lire sterline.

Suma dispărută, potrivit sursei, este echivalentă cu 8% din PIB-ul fostei republici sovietice (Republica Moldova), iar James Ramsden QC va investiga afirmațiile precum că banii au fost ascunși în Marea Britanie.

Sursa mai precizează că, în ciuda arestărilor multiple, niciun ban nu a fost recuperat încă.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de privațiune de libertate. El a fost declarat vinovat de obținerea prin fraudă a 5 miliarde de lei de la BEM în perioada 4 – 25 noiembrie 2014. Potrivit raportului Kroll, el ar fi spălat acești bani prin zecii de companii offshore. 

După pronunțarea sentinței Șor a fost pus în libertate pînă cînd următoarea instanța nu va emite un verdict. Avocații afaceristului cu o reputație dobioasă care nu și-a recunoscut vina au contestat sentința Curții de Apel Chișinău.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load