Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

DAAC System Integrator și Cisco au organizat o conferință InfoSec în stil scoțian (VIDEO) ©

10 noi. 2017,, 16:30   Ştiinţă şi IT
5780 0

Peste 40 de specialiștii IT din cele mai mari companii din Moldova s-au întrunit în cadrul unei conferințe la tema securității informaționale cu genericul: „Trends, Fun, Techno and Whisky”, organizată de DAAC System Integrator si Cisco, notează NOI.md.

În cadrul acesteia, participanții au făcut cunoștință cu trenduri globale din toate sferele IT și impactul care urmează să-l aibă în viitorul apropiat. În mod separat s-a stresat importanța securității informaționale, o direcție abordată de către DAAC System Integrator de mai bine de 10 ani. Clienții și-au testat cunoștințele în domeniul securității informaționale, acumulînd experiență de la expertul în domeniul securității informaționale Pavel Rodionov din cadrul companiei cu renume internațional Cisco.

Potrivit lui, țările din Europa de Est s-au confruntat în ultima perioadă cu numeroase atacuri cibernetice, unele destul de grave, care le-au dat bătăi de cap specialiștilor în IT, dar și i-au motivat să creeze noi mecanisme care ar asigura o mai bună securitate informațională. S-a discutat despre WannaCry, Petya, Bad Rabbit și altele.

În contextul accelerării atacurilor cibernetice și creșterea cerințelor asupra asigurării protecțiilor datelor la nivel național, DAAC System Integrator a creat în anul curent Centrul de Securitate Informațională, care oferă un spectru complex de soluții în acest domeniu: auditul stării curente, consultări pentru minimizarea riscurilor, implementarea tehnologiilor protectoare și monitorizarea statutului în timp real. De asemenea, DAAC System Integrator organizează în fiecare an un set de conferințe, seminare și traininguri gratuite pentru instituții deținătoare de date critice, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de pregătire în combaterea atacurilor externe și scurgerii de informații din interior.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?